Spitskoolsalade met bramen, kip en een warme dressing van bramen

Spitskoolsalade met bramen, kip en een warme dressing van bramen

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Spitskoolsalade met bramen, kip en een warme dressing van bramen

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g spitskool
    • 2 sjalotjes
    • 15 g gemengde groene kruiden (bijv. dille, bieslook en peterselie)
    • zwarte peper (versgemalen)
    • 2 teentjes knoflook
    • 150 g kipfilets
    • 2 el Becel Light (vloeibaar) (20 g)
    • 1 volkoren stokbrood
    • 150 g bramen
    • 1.5 el bramenazijn (of rode wijnazijn)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel en snijd de sjalotjes in smalle ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de kruiden grof. Snijd de kipfilet in reepjes.

  2. Verwarm 1 eetlepel vloeibare margarine in een wok en roerbak de kipreepjes met de knoflook 5 minuten. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe.

  3. Verwarm in een steelpannetje 1 eetlepel vloeibare margarine. Voeg 50 g bramen, vers gemalen peper naar smaak en de azijn toe. Verwarm 1 minuut. 

  4. Voeg aan de kool en uienringen, de kruiden en de overgebleven 100 g bramen toe. Hussel goed. Meng hier vervolgens de warme kip doorheen.

  5. Verdeel de salade over grote borden en besprenkel met de warme bramendressing. Snijd het stokbrood in sneetjes en leg dit erbij. 

Heerlijke frisse spitskoolsalade met bramen, kip en warme bramendressing. Extra gezond door de Becel Light vloeibaar. Deze maaltijdsalade heb je in slechts 15 minuten tijd al op tafel staan.

Bron: Becel