Spitskoolschotel met makreel

Spitskoolschotel met makreel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spitskoolschotel met makreel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 spitskool
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 3 el Becel Olie Blend
    • 300 g
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • zout en peper
    • 2 tl
    • 2 tl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  3. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de spitskool toe en bak in 8 minuten zacht.

  4. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Schep de makreel met de kerriepoeder en zout en peper naar smaak door de spitskool. Schep in de ovenschaal.

  5. Giet de aardappelen af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de tijm en zout en peper naar smaak door en verdeel over de spitskool.

  6. Bestrijk met 1 eetlepel olie en bak de spitskoolschotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en knapperig.

  7. Aantal kcal: ca. 547 p.p. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!