Spitskoolstamppot met ketjap manis

Spitskoolstamppot met ketjap manis

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spitskoolstamppot met ketjap manis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (gesnipperd)
    • 1 Unox Gelderse rookworst (375 g)
    • 400 g spitskool (in reepjes)
    • 3 el vloeibare margarine
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 3.5 el ketjap manis
    • 100 ml
    • 2 el fijne mosterd
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een koekenpan de margarine en fruit de ui. Voeg de spitskool toe en stoof in 5 minuten gaar.

  2. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk, giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, de spitskool, de ketjap, de mosterd en zout en peper naar smaak fijn.

  3. Snijd de rookworst in dikke plakken. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de plakken rookworst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!