Spitskoolstamppot met worst

Spitskoolstamppot met worst

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spitskoolstamppot met worst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 375 g Unox rookworst
    • 1 pot appelcompôte (360 g)
    • 1.5 kilo kruimige aardappelen
    • 25 g margarine
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 1 kleine spitskool (700 g) (in reepjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm de rookworst. 

  2. Smelt de margarine in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de spitskool toe en bak in 6 minuten beetgaar.

  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de appelcompôte tot een smeuïge puree. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht of melk toe.

  4. Schep er de spitskool en zout en peper naar smaak door. Serveer met de rookworst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!