Spongecake

Spongecake

Mag even duren Makkelijk Duur

Spongecake

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el tarwebloem om te bestuiven
    • 4 eieren
    • 100 g bosbessen
    • 100 g aardbeien
    • 200 g
    • 200 g zelfrijzend bakmeel
    • 25 ml
    • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 300 g
    • 3 el
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 150 g
    • 100 g verse frambozen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in en bestuif deze licht met bloem.

  2. Klop de eieren samen met de suiker met een mixer lichtgeel en romig. Smelt ondertussen de margarine samen met de melk (niet verwarmen, maximaal 30 °C). Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het luchtige eimengsel en spatel daarna voorzichtig de gesmolten margarine er doorheen.

  3. Bak de spongecake in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar, stort de cake op een taartrooster en laat deze afkoelen.
  4. Snijd de spongecake overlangs doormidden. Meng de roomkaas met de slagroom, de vanillesuiker en 125 g van de poedersuiker goed door elkaar.

  5. Bestrijk de onderste helft van de spongecake met het roomkaasmengsel en verdeel de bosbessen, de aardbeien en de frambozen erover. Bestrijk de andere helft van de spongecake met de jam en leg deze bovenop de vruchten, druk licht aan. 

  6. Bestuif de taart met poedersuiker en serveer direct.

Misschien vind je dit ook wel lekker!