Spruitenstamppot met spekjes & appel

Spruitenstamppot met spekjes & appel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spruitenstamppot met spekjes & appel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g spekreepjes (mager)
    • 1 appel (fris/zoet)
    • 1.5 kg aardappels (kruimig, geschild)
    • 1 el Becel Olie Blend
    • 500 g spruiten
    • 150 ml
    • 1 el amandelschaafsel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Maak intussen de spruiten schoon. Voeg de spruiten halverwege de kooktijd aan de aardappelen toe.
  2. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  3. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Snijd de appel ongeschild in blokjes en bak 2-3 minuten met het spek mee.

  4. Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de spruiten af. Stamp de aardappelen en de spruiten met de melk grof. Schep er het spek met de appel door en breng op smaak met zout en peper.

  5. Schep de stamppot op 4 borden en strooi er het amandelschaafsel over.

Nog zo'n heerlijk gerecht met spruitjes in de hoofdrol: Spruitjes met spekjes

Misschien vind je dit ook wel lekker!