Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kruimige aardappels
    • 2 uien (gesneden)
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 200 g waspeen (in plakjes)
    • 2 el Croma Vloeibaar
    • 4 karbonaadjes (ca. 400 g)
    • 2 tl
    • 1 el abrikozenjam.
    • 300 g (fijngehakt)
    • 1 el mosterd
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonaadjes met peper, zout en 1 theelepel paprikapoeder. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels Croma Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt en bak in ca. 15 minuten het vlees rondom bruin en gaar.

  2. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en bak de ui en wortel met 1 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper ca. 5 minuten. Schep geregeld om.

  3. Kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten en stamp fijn. Schep de veldsla en het ui-wortelmengsel erdoor. Voeg 0,5 eetlepel mosterd en peper en zout toe. Verwarm goed door.

  4. Houdt de karbonaadjes warm. Voeg de jam, de mosterd toe aan het braadvocht. Voeg 150 ml. water toe en breng aan de kook. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de karbonaadjes ernaast en schep de jus erover.