Stamppot met zoete aardappel, feta en walnoten

Stamppot met zoete aardappel, feta en walnoten

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Stamppot met zoete aardappel, feta en walnoten

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g rucola
    • peper en zout
    • 1 handje walnoot
    • 100 g
    • 1 bakje cherrytomaatjes
    • 2.5 zoete aardappelen
    • 1 bouillonblokje
    • 0.5 ui
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. 

  2. Kook de zoete aardappelblokjes ca. 10 minuten samen met een bouillonblokje.

  3. Snijd ondertussen de feta, tomaatjes en ui in stukjes. Hak de walnoten fijn met een groot mes. 

  4. Stamp de gekookte aardappelen fijn samen met het uitje en een beetje kookvocht.

  5. Voeg vervolgens de feta, tomaatjes, walnoten en rucola toe en meng met een lepel alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper.

  6. Tips van Lekker & Simpel:

    - vervang de walnoten eens voor cashewnoten of pijnboompitten.

    - ook lekker met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes.

    - de vleesliefhebbers kunnen natuurlijk ook vlees toevoegen zoals spekreepjes om hamreepjes.

Nog zo'n lekker stamppotje van Lekker & Simpel: Broccoli stamppot met pesto en kip

Misschien vind je dit ook wel lekker!