Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g margarine
    • peper en zout
    • 75 g geraspte jonge kaas
    • 5 lente-uitjes, (in dunne ringen)
    • 1 dl hete melk
    • 800 g pastinaken (geschild in stukken)
    • 800 g aardappels (geschild in stukken)
    • 3 el bladselderij (vers, fijn gesneden)
    • 100 g (in reepjes)
    • 1 Unox rookworst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen samen met de pastinaken in ruim kokend water met zout in ca. 20 minuten gaar.

  2. Laat de aardappelen en pastinaken goed uitlekken en stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper (of draaizeef).
  3. Voeg de margarine en hete melk toe tot er een luchtige puree ontstaat.
  4. Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Roer het spek (met spekvet) en de lente-ui door de puree.
  5. Maak intussen overlangs een inkeping in de stukken rookworst en strooi de selderij en de kaas daarin.
  6. Bak de worst ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de kaas gegratineerd is.

  7. Dit gerecht bevat 612 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!