Stamppot rauwe andijvie met spekjes

Stamppot rauwe andijvie met spekjes

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Stamppot rauwe andijvie met spekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 ml
    • 400 g kruimige aardappelen
    • 20 g
    • 250 spekjes
    • 1 snufje nootmuskaat
    • 600 g verse andijvie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bak de spekjes in een anti-aanbak koekenpan tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is. Bewaar het spekvet en de spekjes.
  2. Kook de aardappelen gaar in ca 20 minuten.

  3. Verwarm de melk in een pannetje, voeg toe aan de aardappelen en stamp tot een smeuïge puree. Voeg een klontje boter toe, roer de andijvie erdoor en de helft van de spekjes met het spekvet.

  4. Laat 5 minuten doorwarmen op het vuur; niet te lang want de andijvie moet knapperig blijven. Niet te kort, want koude stamppot is niet lekker. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Schep over in een wijde schaal en bestrooi met de rest van de spekjes. Voeg aan het braadvet een scheutje water, zout, peper en een scheutje ketchup toe voor een lekkere jus. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!