Stamppotje met roergebakken balsamico spruitjes

Stamppotje met roergebakken balsamico spruitjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Stamppotje met roergebakken balsamico spruitjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 snufje zout
    • 1 snufje peper
    • 200 g hamblokjes
    • 2 el
    • 100 ml kruidenbouillon
    • 4 el
    • 1 el olijfolie
    • 250 g champignons
    • 600 g spruiten
    • 1 peer
    • 1 ui
    • 100 ml
    • 600 g kruimige aardappelen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook in afgepast water af.
  2. Als de aardappels goed gaar zijn, afgieten en uit laten dampen. Door de stoom uit de aardappels te laten verdampen zorg je ervoor dat de stamppot niet te klef wordt.

  3. Stamp met een aardappelstamper de aardappels grof en roer er vervolgens met een spatel warme melk, een gesnipperd uitje en blokjes peer doorheen.
  4. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

  5. Maak de spruitjes schoon door het buitenste blaadje te verwijderen en een klein stukje van de onderkant te snijden.
  6. Halveer de spruitjes en snijd de champignons in partjes.
  7. Roerbak in een wok in een drupje olijfolie de spruitjes, champignons en blokjes ham.
  8. Blus af met een scheut balsamico azijn (of wat ketjap), wat bouillon en honing en zet het vuur laag.
  9. Het lekkerst is als de spruitjes nog beetgaar zijn van binnen, dus proef tussentijds voor de juiste gaarheid.

Misschien vind je dit ook wel lekker!