Steak met komkommerslaatje

Steak met komkommerslaatje

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Steak met komkommerslaatje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el
    • 1 el arachideolie
    • 2 el ongezouten pinda's
    • 1 komkommer
    • 1 bosje zuring
    • 0.5 bosje koriander
    • 1 rode paprika
    • 100 g sojascheuten
    • 2 el (voor de vinaigrette)
    • 2 el (voor de vinaigrette)
    • 2 el (voor de vinaigrette)
    • 3 el (voor de vinaigrette)
    • 1 snufje suiker (voor de vinaigrette)
    • peper (voor de vinaigrette)
    • zout (voor de vinaigrette)
    • 1 el kruidenmengeling (peterselie, koriander, kervel)
    • 8 steaks (kleine)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hak de pinda's en de kruiden. Meng de kruiden met de sojasaus, olie en peper en wentel het vlees erdoor. Laat afgedekt minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

  2. Spoel de komkommer, halveer in de lengte en schil in fijne linten. Spoel de zuring en koriander en laat dit drogen. Verwijder de steeltjes van de koriander. Halveer en ontpit de paprika en snijd vervolgens in flinterdunne reepjes. Spoel de sojascheuten in een vergiet onder koud water. Meng alle groenten tot een frisse salade.

  3. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Schud goed.

  4. Verwarm de grill en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Serveer de steaks met het slaatje en de vinaigrette. Bestrooi met de pindanootjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!