Steak met pico de gallo

Steak met pico de gallo

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Steak met pico de gallo

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g tomaten (in stukjes)
    • 1 limoen
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 4 ribeyes à 150 g (op kamertemperatuur)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (in stukken)
    • 1 bosje koriander (grof gehakt)
    • 2 el jalopeño pepers (pot)
    • 4 el olijfolie
    • 1 teen knoflook (fijngesneden)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar. 

  2. Meng voor de pico de gallo de tomaat, de ui, de knoflook, de pepers, het sap van de limoen en helft van de koriander. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de ribeye met zout en peper en bak het vlees in 1-2 minuten per kant naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie rusten.

  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelen goudbruin. Schep er de rest van de koriander en zout en peper naar smaak door. 

  5. Serveer de steaks met de pico de gallo en korianderaardappeltjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!