Stimpestamp met gehaktbal

Stimpestamp met gehaktbal

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Stimpestamp met gehaktbal

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 ml
    • 600 g andijvie (fijngesneden)
    • 50 g margarine
    • 2 el gebakken uitjes
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 50 ml
    • 4 gehaktballen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de gehaktballen in 15 minuten bruin en gaar. 

  2. Schenk de ketjap in de pan en verwarm de gehaktballen nog 5 minuten op laag vuur. Verwarm de melk. 

  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een grove puree. Schep er de andijvie door. 

  4. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de andijviestamppot over 4 borden. 

  5. Leg er een gehaktbal bij. Schep de ketjapjus over het vlees en strooi er de gebakken uitjes over.

Misschien vind je dit ook wel lekker!