Stoofpot met gesmoord varkenshaasje

Stoofpot met gesmoord varkenshaasje

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Stoofpot met gesmoord varkenshaasje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g varkenshaasjes
    • 2 preiwitten
    • 200 g spruiten
    • handje doperwt
    • 200 ml
    • 200 ml
    • peper
    • zout
    • 1 bosje wortel (met loof)
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de prei en wortelen schoon en snijd ze in lange dunne reepjes. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten, snijd het harde uiteinde eraf.

  2. Doe de groenten in een grote stoofpot en fruit ze kort in een klontje boter. Zorg ervoor dat de groenten niet kleuren. Blus met de witte wijn en de kippenbouillon en kruid de groenten met peper en zout.

  3. Kruid ook het varkenshaasje met peper en zout, leg het op de groenten en zet het deksel op de kookpot of dek af met aluminiumfolie. Laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur garen. Het vlees moet nog rosé zijn.

  4. Snijd het vlees in plakken. Verdeel de groenten over vier borden en leg er enkele plakjes van het vlees bovenop. Eventueel lekker met puree.

Misschien vind je dit ook wel lekker!