Stoofpot van ree

Stoofpot van ree

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Stoofpot van ree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g reefilets (in grote blokjes gesneden)
    • 250 g kastanjes
    • 250 g champignons (mousseron)
    • 250 g Parijse champignons
    • 1 ui (grof gesnipperd)
    • 1 wortel (geschild en in plakjes)
    • 1 kruidentuiltje
    • 3 takjes
    • 1 l rode wijn
    • 10 cl
    • 50 g
    • 2 el olijfolie
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Maak 1 dag van te voren de marinade. Meng wijn, wortel, ui en de kruiden in een kom en kruid met peper en zout. Voeg het vlees toe en laat 12 uur marineren in de koelkast.

  2. Giet het vlees en de marinade door een zeef en houd beide apart.

  3. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  4. Verhit de boter en de olie in een stoofpot en bak er de stukken vlees in aan. Voeg de marinade, de bouillon en de kastanjes toe. Kruid met peper en zout en laat 1 uur sudderen.

  5. Voeg de champignons toe en laat nog 15 minuten koken.
  6. Werk af met plukjes kervel en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!