Stoofpotje met lam en kikkererwten

Stoofpotje met lam en kikkererwten

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Stoofpotje met lam en kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 g
    • 1 aubergine
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 400 g tomatenblokjes (blik)
    • 100 g gedroogde abrikozen
    • 1 tl honing
    • 1 kaneelstokje
    • peper en zout
    • 400 g kikkererwten (blik)
    • 3 kruidnagels
    • Bertolli olijfolie
  • Voor de couscous

    • 150 ml
    • 300 ml
    • 1 el bladpeterselie (gehakt)
    • 1 el olijfolie
    • 4 el pijnboompitten (of grofgehakte amandelen)
Minder dan 30 minuten + garen

  1. Spoel de aubergine, snijd in blokjes en bestrooi met zout. Laat 30 minuten intrekken. Spoel en dep droog met keukenpapier.

  2. Verhit wat olie in een braadpan en bak het lamsvlees erin aan. Kruid met peper en zout en haal het vlees uit de pan.

  3. Pel en snipper de ui en de knoflook, bak ze in de pan van het vlees glazig in wat extra olijfolie. Doe de kaneel, kruidnagels en aubergineblokjes erbij. Roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer in de pan en doe de tomatenblokjes, de abrikozen en 300 ml water erbij. Kruid vervolgens met peper en zout en laat 45 minuten sudderen.

  4. Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en doe ze met de honing bij het stoofpotje. Laat 15 minuten sudderen.

  5. Meng de couscous met de olijfolie zodat elk korreltje een laagje olie heeft. Overgiet met de kokende bouillon en laat 15 minuten wellen. Maak de couscous vervolgens los met een vork. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan en roer ze met de peterselie door de couscous. Serveer het stoofpotje met de couscous.

Misschien vind je dit ook wel lekker!