Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg

Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg

Ingrediënten voor 6 personen
    • 800 g kalkoenen (in blokjes)
    • 1 broccoli
    • 1 rol bladerdeeg
    • 1 kruidentuiltje
    • 1 ei
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 2 preien
    • 400 g wortels
    • 200 ml
    • margarine
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Maak de wortels, de ui en de prei schoon, en snijd in stukjes. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat even ontdooien.

  3. Dep de kalkoenblokjes droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout en bak ze rondom bruin in wat margarine. Beboter een ronde ovenschaal en schep het vlees erin.

  4. Stoof de groenten in de pan van het vlees, in wat margarine. Blus af met de kippenbouillon en voeg er het kruidentuiltje aan toe. 

  5. Snijd de broccoli in roosjes en doe ze ook in de pan. Laat 5 minuten doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en schep de groenten met de bouillon over de kalkoenblokjes in de schaal.

  6. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Zet het kalkoenpannetje 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!