Stoofpotje van kip en citroen

Stoofpotje van kip en citroen

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Stoofpotje van kip en citroen

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 kip (in 8 stukken)
    • 4 teentjes
    • 2 takjes
    • 1 el poedersuiker
    • 400 ml
    • 2 el gedroogde cranberry's
    • 1 el honing
    • 1 el korianderpoeder
    • 1 el komijnpoeder
    • 0.5 tl saffraanpoeder
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 2 citroenen
    • 2 uien
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Pers één citroen uit en snijd de tweede in schijfjes.

  2. Meng 4 eetlepels olijfolie met het koriander-, komijn- en saffraanpoeder. Kruid met peper en zout. Wrijf de kip ermee in en zet even opzij. Bestrooi de schijfjes citroen met poedersuiker en een klein beetje zout. Zet even opzij.

  3. Verhit wat olijfolie in een diepe braadpan en kleur de stukken kip rondom goudgeel.

  4. Voeg de ui en de knoflook toe aan de kip. Leg de schijfjes citroen op de kip.

  5. Roer de honing los met het citroensap. Schenk het citroensap met de honing en de bouillon in de pan. Voeg de tijm toe. Laat afgedekt op een zacht vuurtje ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de kip gaar is. Voeg de cranberry’s toe en stoof ze nog even mee.

Misschien vind je dit ook wel lekker!