Stoofpotje van kip en pompoen

Stoofpotje van kip en pompoen

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Stoofpotje van kip en pompoen

Ingrediënten voor 4 personen
    • 600 g kippenbouten (ontbeend en in stukken van 3 cm)
    • 700 g pompoenen (in blokjes)
    • 3 teentjes
    • 1 rode chilipeper
    • 50 g
    • 1 handje verse munt
    • 750 ml
    • 70 g
    • 1 el koriander (gemalen)
    • 0.5 tl komijnzaadje (gemalen)
    • 50 ml olijfolie
    • peper en zout
    • 200 g sperziebonen
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de knoflook en de ui. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd in ringen. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Mix de knoflook, chili, gember, tomatenpuree, koriander en komijn in een blender tot een brij.

  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot, doe de kruidenpasta erbij en laat 5 minuten sudderen. Doe de kip erbij, kruid met peper en zout en laat de kip aan alle kanten bruinen.

  3. Giet de kokosmelk bij de kip en laat op een matig vuur onder deksel 5 minuten sudderen. Schep de pompoenblokjes erbij en laat ze 5 à 7 minuten garen.

  4. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder ijskoud water en laat uitlekken.

  5. Werk het stoofpotje af met de boontjes en verse munt. Serveer met de gekookte rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!