Stoofpotje van kip onder een deegkorstje

Stoofpotje van kip onder een deegkorstje

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Stoofpotje van kip onder een deegkorstje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kipfilets
    • 4 sjalotten
    • 1 teentje knoflook
    • 4 lente-uien
    • 2 preien
    • 2 wortels
    • 2 tl (blaadjes )
    • 2 tl
    • 1 tl mosterd
    • 100 g (verse)
    • 4 el (gehakt)
    • 100 g kastanjechampignons
    • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
    • 2 eidooiers
    • 2 el
    • 60 g
    • 1 el olie
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kip in reepjes en bak die bruin in de helft van de boter. Pel en hak de sjalot en knoflook, snijd de lente-ui en prei in ringetjes en de wortelen in plakjes. Doe ze in de pan bij de kip, voeg de tijm toe en bak 6 minuten.

  2. Bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg roomkaas, mosterd en peterselie toe.

  3. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verwarm in een andere pan 1 eetlepel olie met de rest van de boter en bak daarin de paddenstoelen 4 à 5 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.

  4. Meng de paddenstoelen met het kipmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een hoge ovenschaal van ± 22 cm diameter. Klop de eidooiers los met de melk. Bestrijk daarmee de randen van de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg en snijd de overtollige randjes weg. Die kun je eventueel gebruiken om de bovenkant van het deeg te versieren (steek er figuurtjes uit met vormpjes). Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom weg kan.

  5. Doreer de bovenkant met een losgeklopt ei en zet de schaal 20 à 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.

Misschien vind je dit ook wel lekker!