Stoofpotje van vis met krieltjes en mosterd

Stoofpotje van vis met krieltjes en mosterd

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Stoofpotje van vis met krieltjes en mosterd

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g wortels
    • 600 g krielaardappelen
    • 1 el grove mosterd
    • 125 ml soja- kookroom
    • 300 ml
    • 250 g kastagnechampignons
    • 2 preien (100g)
    • 1 venkelknol (100g)
    • 150 g mosselen
    • 150 g rivierkreeftjes
    • 200 g tilapia
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Stoom de krielaardappeltjes beetgaar in een grote pan met een klein laagje water met daarop een inzet/zeef en een deksel op de pan. Maak de venkel, prei en wortel schoon en snijd de groenten in gelijke stukken.

  2. Boen de champignons met een stukje keukenpapier schoon en halveer deze. Bak op hoog vuur de groenten achter elkaar in een drupje olijfolie beetgaar en haal ze uit de pan.

  3. Na het bakken van alle losse ingrediënten komen de verschillende smaken pas bij elkaar. Snijd de victoriabaars in gelijke stukken en bak eerst deze vis aan in de pan, voeg later de rivierkreeftjes en mosselen toe.

  4. Na 1 minuut bakken blus je de vis af met de bouillon en kookroom. Nu gaat het vuur laag en voeg je de mosterd, groenten en krieltjes toe.

  5. Laat alle smaken op laag vuur nog even rustig stoven. Als je de stoofpot voorbereidt en later op de dag (of de dag erna) opwarmt, houd hier dan tijdens de voorbereiding rekening mee.

  6. Zorg dan dat de krieltjes, groenten en vis nog niet te gaar zijn want tijdens het afkoelen en opwarmen garen alle ingrediënten door.

  7. Zet de afgekoelde stoofpot afgedekt in de koelkast en verwarm in de oven op 160 graden ca. 15 minuten.

  8. Aantal kcal: ca. 580 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!