Stoofpotje van wild met jachtsaus

Stoofpotje van wild met jachtsaus

Mag even duren Iets moeilijker Duur

Stoofpotje van wild met jachtsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g reevlees (of hertenstoofvlees)
    • 1 zakje Knorr mix voor jachtsaus
    • 1250 g kruimige aardappelen
    • 250 g champignons
    • 300 g winterwortelen
    • 500 g knolselderij.
    • 400 g tomatenblokjes in blik
    • 1 laurierblaadje
    • 5 el vloeibare margarine
    • 1 teen knoflook
    • 2 uien
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper 1 ui en de knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Verhit de helft van de vloeibare margarine en fruit hierin de ui en knoflook 4 minuten op een halfhoog vuur.

  2. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak, voeg het laurierblaadje en de tomatenblokjes toe en schenk er 100 ml heet water bij.
  3. Breng alles aan de kook. Laat het vlees, met de deksel op de pan, op laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) in ca. 2½ uur gaar stoven. Schep het vlees regelmatig om.
  4. Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in vieren. Schil de aardappelen, halveer ze en zet ze tot het koken onder in koud water.
  5. Pel en snijd de andere ui in dunne partjes. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes. Schil de winterwortel en snijd deze in plakjes van een ½ cm en halveer ze.
  6. Kook de aardappelen, in water met zout naar smaak, in ca. 20 minuten gaar. Schep ca. 150 ml stoofvocht van het vlees uit de pan en klop er met een garde de inhoud van het zakje Knorr Jachtsaus door.
  7. Schenk de saus al roerende bij het vlees, voeg de champignons toe en laat het vlees nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  8. Verhit de rest van de vloeibare margarine in een wok of hapjespan en roerbak de uipartjes met de knolselderij en de wortel in ca. 6 minuten beetgaar.
  9. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de roergebakken groenten en zoveel van het kookvocht van de aardappelen door zodat een smeuïge grove stamppot ontstaat.
  10. Bestrooi de stamppot met grof gemalen peper en serveer samen met het stoofpotje.
Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!