Stoofpotje van worst, worteltjes en rode ui

Stoofpotje van worst, worteltjes en rode ui

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Stoofpotje van worst, worteltjes en rode ui

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g jonge wortels (klein, geschild)
    • 400 g rode uien (klein, gepeld)
    • 100 g (in reepjes)
    • 600 g worsten (kleine varkensworstjes)
    • 150 ml
    • 4 takjes
    • peper
    • zout
    • 2 el margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de worteltjes, pel de uien en snijd de onderkant eraf. Spoel de rozemarijn en schud goed droog, rits de naaldjes eraf. Snijd het spek in reepjes.

  2. Bak de spekreepjes lichtjes aan in een grote pan zonder vetstof. Voeg de uien en de worstjes toe. Bak ze 3 tot 5 minuten mee, roer geregeld.

  3. Voeg de boter en de worteltjes toe en schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Kruid met de rozemarijn, peper en zout. Laat nog 5 tot 8 minuten sudderen, tot bijna alle vloeistof verdampt is. Serveer meteen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!