Stoofpotje van zalm

Stoofpotje van zalm

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Stoofpotje van zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g zalmfilets (in blokjes)
    • 1 rode paprika
    • 1 venkelknol
    • 0.25 knolselderij
    • 1 wortel
    • 500 g aardappels
    • 100 ml
    • 200 ml
    • 200 ml
    • 0.5 tl venkelzaadje
    • 1 sjalot
    • 1 el maïszetmeel
    • peper
    • zout
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes en doe dit ook met de paprika, venkel, wortel en knolselderij. Maal de venkelzaadjes in een vijzel.

  2. Pel en snipper de sjalot. Fruit de snippers en venkelzaadjes in een klontje boter. Voeg de groenteblokjes toe en roerbak even verder. Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe.

  3. Blus met de witte wijn en groentebouillon. Laat 15 minuten onder deksel garen op een zacht vuur.

  4. Voeg de room toe. Los het maiszetmeel op in een scheutje water en bind er de saus mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zalmblokjes toe en laat nog 5 minuten verder garen op een zacht vuur. Serveer met bruin brood.