Stoofschotel van witvis en groente

Stoofschotel van witvis en groente

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Stoofschotel van witvis en groente

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 snuf zwarte peper en grof zout
    • 1 scheut olijfolie
    • 1 schep vetarme verse kaas (of scheutje karnemelk)
    • 2 bosjes waterkers (grof gehakt)
    • 8 aardappels
    • 2.5 dl (kant-en-klaar)
    • 6 tomaten (in partjes gesneden)
    • 2 venkel (in stukken gesneden)
    • 600 g kabeljauwhaasjes (in grote stukken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de venkel in een grote ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over. 

  2. Bak de venkel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC.

  3. Kook ondertussen de aardappelen in ruim water. 

  4. Doe de tomaten er na 10 minuten bij en leg ook de vis ertussen. 

  5. Breng op smaak met peper en zout en schenk de hete visfumet erbij. Zet de schaal terug in de oven voor zo’n 15 minuten.

  6. Giet de aardappelen af en prak ze grof met een schep vetarme verse kaas of een scheut karnemelk en meng de waterkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Werk de vis af met plukjes venkelkruid.

Misschien vind je dit ook wel lekker!