Stoofvlees

Stoofvlees

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 teentje knoflook
    • 4 el
    • zwarte peper
    • zout
    • 1 tl bruine basterdsuiker
    • kruidenmix (laurier, tijm, peterselie)
    • 6 plakjes ontbijtkoek
    • 2 uien
    • 1.2 kg runderlappen
    • 700 ml (donker)
    • 50 g margarine
    • 1 el rode wijnazijn
Meer dan 1 uur + garen

Bereiding:

  1. Pel en hak de ui en de knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Smelt 30 g margarine in een stoofpan en bak het vlees op hoog vuur, in porties, aan alle kanten goudbruin. Zet het vlees even opzij.

  2. Doe de rest van de margarine in de pan en fruit de knoflook en ui. Doe de bastardsuiker erbij en meng. Voeg de azijn toe en zet het vuur hoger. Laat 2 minuten inkoken en doe er dan het vlees weer bij, samen met het bier. Zet het vuur lager en voeg de kruiden toe, samen met 300 ml water. Kruid met peper en zout.

  3. Bestrijk de plakken ontbijtkoek met mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar onder op het vlees. Dek af en laat 2,5 uur sudderen, op laag vuur. Roer af en toe om.

Tip: Combineer dit recept voor stoofvlees met een heerlijke Wortelstamppot.

Test je kennis over wortelen, weten is winnen: De ken-je-wortel-quiz

Lees ook: Groentetopper: wortel

Misschien vind je dit ook wel lekker!