Stoofvlees met frietjes en witlofsalade

Stoofvlees met frietjes en witlofsalade

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Stoofvlees met frietjes en witlofsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 1 ui
    • 200 ml (donker)
    • 1 el appelstroop
    • 4 takjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 blokje vleesbouillon
    • peper en zout
    • 250 g wortels
    • 1 pastinaak
    • 500 g runderlappen (mager)
    • 1 sneetje bruin brood
    • 1 el mosterd
    • 2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • Voor de frieten:

    • 600 g aardappelen
    • grof zeezout
    • paprikapoeder
    • 1 el olijfolie
  • Voor de salade:

    • 6 witlofstronkjes
    • 1 el magere yoghurt
    • 1 el Calvé mayonaise
    • peper en zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Smelt de margarine en bak het stoofvlees aan. Voeg de ui toe en laat even stoven op zacht vuur. Blus met het bier en schraap de aanbaksels los. Voeg de stroop, de tijm, de laurier en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.

  3. Schraap de wortelen, schil de pastinaak en snijd grof. Voeg bij het stoofvlees.

  4. Besmeer het brood met de mosterd. Leg in de pan, met de mosterd naar beneden. Laat 1,5 tot 2 uur sudderen.

  5. Voor de frieten: Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten voor. Laat afkoelen. Snijd in frieten.

  6. Meng de frieten met de olijfolie en het paprikapoeder. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven (schep ze na de helft van de gaartijd om). Bestrooi met zeezout.

  7. Voor de salade: Maak het witlof schoon en snipper het fijn. Meng het met de mayonaise, yoghurt, peper en zout.

  8. Serveer het stoofvlees met de frietjes en de salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!