Stroopwafel cupcakes

Stroopwafel cupcakes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Stroopwafel cupcakes

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 4 stroopwafels
    • 250 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
    • 150 g fijne kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl kaneel
    • 100 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de papieren cakevormpjes in het muffinbakblik. Steek met een klein koekuitstekertje (of een appelboor), uit twee stroopwafels ca. 12 kleine stroopwafeltjes en houd deze apart. Snijd de restjes stroopwafels en de twee overgebleven stroopwafels in kleine stukjes.

  2. Klop met een mixer 150 g margarine met de suiker zacht en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop het geheel glad. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en spatel het mengsel tot een glad beslag.

  3. Spatel als laatste de stukjes stroopwafels door het beslag en vul vervolgens de cupcake vormpjes voor 2/3 met het beslag.

  4. Bak de stroopwafel cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  5. Voor de topping: klop met de mixer de overgebleven margarine samen met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed door. Vul de spuitzak met de crème.

  6. Spuit zodra de cupcakes zijn afgekoeld op iedere cupcake een toefje crème en versier met een klein stroopwafeltje.