Sucadelappen met hutspot

Sucadelappen met hutspot

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Sucadelappen met hutspot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 kruidnagels
    • 50 g margarine
    • peper en zout
    • 1 el Bertolli olijfolie
    • 1 scheut melk
    • 1 tros bospenen
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 800 g sucadelappen
    • 3 sjalotjes
    • 1 teen knoflook
    • 500 ml
    • 15 jeneverbessen
    • 2 laurierbladen
    • 300 ml
    • 2 uien
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Let op! Dit gerecht moet zeker 2 uur stoven.
  2. Dep de sucadelappen droog met keukenpapier. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook. Verhit de olie of bakboter in een grote braadpan en bak hierin de sucadelappen rondom bruin. Haal de lappen uit de pan en breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper.

  3. Bak in het achtergebleven bakvet de sjalotjes en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de sucadelappen daarna weer toe en schenk hierop de bouillon. Voeg de jeneverbessen, kruidnagels en laurier toe en breng aan de kook.

  4. Draai het vuur laag en laat 90 minuten stoven. Voeg na 90 minuten de wijn toe en laat nog 60- 90 minuten stoven (afhankelijk van hoe dik je de saus wil hebben).

  5. Maak ondertussen de hutspot: Schil de aardappels en snijd in parten. Pel de ui en snijd in parten. Was en schrap de bospeen en snijd in plakjes van 5 mm. Breng dit alles met de zout aan de kook in een pan water.

  6. Laat 20-25 minuten doorkoken. Giet hierna af en gebruik een pureestamper om hier hutspot van de maken. Voeg op het laatst de boter toe en stamp nog even door.

  7. Verwijder de laurier en kruidnagels uit de saus en serveer het vlees en saus samen met de hutspot.

Misschien vind je dit ook wel lekker!