Quinoa met zalm en paksoi

Quinoa met zalm en paksoi

Snel klaar Makkelijk Duur

Quinoa met zalm en paksoi

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 3 tomaten
    • 450 g zalmen
    • 1 paksoi
    • 250 g
  • Voor de marinade:

    • 2 el
    • 1 el olijfolie
    • 2 el
    • 4 teentjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de quinoa schoon in een zeef. Giet het in een pan met 300 ml water en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht is opgenomen.

  2. Voor de marinade: meng in een kom de sesamolie, 1 eetlepel olijfolie en soyasaus. Hak de knoflook fijn en roer door de marinade.

  3. Snijd de zalmmoot in blokjes van ongeveer 1 bij 2 cm, voeg toe aan de marinade en schep het goed door elkaar.

  4. Snijd de paksoi (inclusief de bladen) in repen. Snijd de tomaat van boven in vieren en verwijder het harde gedeelte. Snijd de kwartjes nogmaals in tweeën.

  5. Zet een wokpan op hoog vuur, voeg een eetlepel olie toe en laat heet worden. Roerbak de paksoi, zalm en tomaat 1 minuut op hoog vuur.

  6. Schep direct op een bord en serveer met de quinoa.

Misschien vind je dit ook wel lekker!