Mexicaanse bulgurschotel

Mexicaanse bulgurschotel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Mexicaanse bulgurschotel

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl paprikapoeder
    • groentebouillon
    • 2 bosuitjes in ringetjes
    • 125 g
    • 250 ml
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 rode peper
    • 2 limoenen
    • 1 tl komijn
    • 1 blik maiskorrels (300 g, uitlekgewicht 285 g)
    • 1 blik (400 g tomatenblokjes)
    • 1 blik zwarte bonen (400 g, uitlekgewicht 265 g)
    • avocado
    • nacho's
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de ui, peper en knoflook in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui, peper en knoflook totdat de ui en knoflook een beetje zachter zijn geworden.

  2. Voeg dan de komijn en paprikapoeder toe en laat nog 1 minuutje meebakken.
  3. Voeg dan het water, de bulgur, het bouillonblokje, de zwarte bonen, tomatenblokjes en maiskorrels toe en roer goed door.
  4. Breng aan de kook en zet het vuur dan wat lager en laat het 10 minuutjes doorpruttelen.
  5. Als de bulgur gaar is, is je Mexicaanse schotel klaar.
  6. Tijd voor de finishing touch: snijd de limoenen doormidden en knijp het sap uit boven de bulgur en garneer je schotel met wat bosui. Klaar!
Bron: Phood

Misschien vind je dit ook wel lekker!