Supersnelle wijn slushie met blauwe bes, Kaapse bes en braam

Supersnelle wijn slushie met blauwe bes, Kaapse bes en braam

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Supersnelle wijn slushie met blauwe bes, Kaapse bes en braam

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g blauwe bes, Kaapse bes, braam (bevroren fruit, diepvries)
    • 0.5 fles witte wijn à 75 cl (fris-fruitig zoals een sauvignon blanc of verdejo)
    • 0.5 fles Ginger ale (frisdrank)
    • 2 limoenschijfjes (eventueel, ter garnering)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Gebruik een blender, keukenmachine of staafmixer. Doe het bevroren fruit met de wijn in een kan en mix totdat een redelijk glad mengsel ontstaat.
  2. Voeg de Ginger ale toe en roer goed door.
  3. Zet 2 glazen klaar en giet daarin het bevroren mengsel.
  4. Garneer eventueel met een schijfje limoen.
  5. Tip: zet de mix eventueel nog een half uurtje in de vriezer en roer voor het inschenken goed door. Dan wordt de wijn slushie iets ijziger.

  6. Tip: de wijn slushie variant die naar sangria smaakt is ook een aanrader. Kijk hier voor het recept.

Misschien vind je dit ook wel lekker!