Surinaamse roti

Surinaamse roti

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Surinaamse roti

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 komkommer (in halve plakjes gesneden)
    • 2 el
    • 0.5 rode peper (in plakjes gesneden)
    • 400 g kippendijfilets (zonder vel, in stukken gesneden)
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 ui (grof gesnipperd)
    • 2 teentjes (in plakjes gesneden)
    • 100 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
    • 1 kippenbouillonblokje (Knorr)
    • 100 g aardappels (geschild en in stukken gesneden)
    • 4 eieren
    • 250 g haricots verts (of kousenband, in kleine stukjes gesneden)
    • 1 bosui (in ringetjes gesneden)
    • 4 rotivellen (te koop bij de toko)
    • zonnebloemolie
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de komkommer met de azijn en de rode peper. Voeg zout naar smaak toe en laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken. 

  2. Snijd de kip in stukken en meng met de kerriepoeder.

  3. Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan en bak de kip een paar minuten rondom. Voeg de ui, knoflook, tomaatjes en 500 ml water toe. Verkruimel de helft van het kippenbouillonblokje erover en stoof de kip in ca. 20 minuten zonder deksel gaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Zet ondertussen de aardappels op met water en wat zout en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
  5. Breng water aan de kook en kook de eieren in ca. 5 minuten net gaar. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  6. Breng 250 ml water aan de kook, los de rest van het kippenbouillonblokje erin op en kook de haricots verts in 5 minuten beetgaar (kook de kousenband als je die gebruikt ca. 2 minuten langer).
  7. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bosuitjes met de kousenband 1 minuut.
  8. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rotivellen met de kip, aardappels, haricots verts, ei en komkommer.
  9. Tip: minder pittige komkommer? Halveer de halve rode peper overlangs, verwijder de zaadjes en snijd de peper daarna in ringetjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!