Sushiritto

Sushiritto

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Sushiritto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 nori vellen
    • 200 g zalmen (in reepjes)
    • pakje wrap (tortilla wraps)
    • 0.5 komkommer (in reepjes)
    • 250 g
    • 2 avocado's (in reepjes)
    • 4 el Calvé mayonaise
    • 2 tl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de rijst net zo lang onder koud water tot het water helder blijft. Doe de rijst in een pan en voeg water toe. Laat de rijst nog 30 minuten weken.

  2. Breng dan de rijst aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Neem de rijst van het vuur en laat nog 15 minuten rusten.

  3. Verwarm ondertussen de rijstazijn met suiker en zout maar laat niet koken.
  4. Schep de rijst in een houten kom en meng de rijstazijn erdoorheen. Schep door elkaar tot de rijst begint te plakken en hij helemaal is afgekoeld. Dek af met een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen.

  5. Meng dan de mayonaise en de wasabi door elkaar.

  6. Leg daarna een norivel op het sushimatje en beleg het helemaal met een laagje sushirijst.
  7. Laat aan de onderkant en bovenkant +/- 2cm vrij. Besmeer dat met een beetje wasabimayonaise en leg in het midden reepjes zalm, avocado en komkommer.

  8. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op en rol hem daarna in een tortilla. Zet eventueel vast met een houten prikkertje.

Misschien vind je dit ook wel lekker!