Sweet chili rijst met paprika, basilicum en cashewnoten

Sweet chili rijst met paprika, basilicum en cashewnoten

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Sweet chili rijst met paprika, basilicum en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 courgettes
    • 2 paprika's (geel + rood)
    • 10 el Conimex Woksaus (Sweet Chili)
    • 16 blaadjes
    • 75 g gezouten cashewnoten
    • 2 el Conimex wokolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 400 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

  2. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgettes en paprika’s in stukjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de paprika 2 minuten. Voeg de courgette en de knoflook toe en wok 4 minuten.

  4. Schep de cashewnoten erdoor en wok 1 minuut. Voeg tot slot de rijst en 8-10 eetlepels woksaus toe en wok nog eens 2 minuten.

  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes boven de wok en schep ze door de rijst. Verdeel de sweet chili over vier borden.

Op zoek naar nog meer recepten met noten? Probeer dan eens deze pompoenpannenkoeken met wortel en gemengede noten!

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!