Taart met aardappel en asperges

Taart met aardappel en asperges

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Taart met aardappel en asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 5 g
    • 250 g nieuwe aardappelen
    • 3 eieren
    • 250 ml
    • 250 ml
    • 100 g (geraspt)
    • 1 el tijm
    • 4 takjes
    • olijfolie
    • peper
    • 1 bosje groene asperge
    • 100 g margarine (op kamertemperatuur + wat extra)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg er het zout aan toe. Snijd de boter in blokjes. Meng de boter met de bloem. Voeg er geleidelijk aan het water aan toe. Kneed het deeg tot een bal. Voeg er nog een beetje bloem aan toe als het deeg te kleverig wordt. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180° C. Stoom de asperges gaar. Snijd ze in stukjes, maar hou er enkele apart voor de afwerking. Borstel de aardappelen schoon. Stoom ze gaar in 15 minuten. Halveer ze zonder ze te pellen.

  3. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Beboter een quichevorm. Leg het deeg erop en prik er gaatjes in. Verdeel de gesneden asperges en de aardappelen in laagjes op het deeg.

  4. Klop de eieren op met de melk en de room. Kruid met peper en zout. Giet het eimengsel over de groenten. Bestrooi met de gruyère en de tijm.

  5. Bak de taart 30 minuten in de oven.
  6. Ontvorm de taart. Werk af met de peterselie, de asperges en een scheutje olijfolie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!