Taart vis met regenboog

Taart vis met regenboog

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Taart vis met regenboog

Ingrediënten voor 16 personen
    • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 200 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 300 g
    • 1 zakje bakpoeder
    • 100 ml
    • 30 g
    • 150 g
    • 150 g M&M's
    • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C

  2. Klop de margarine met de suiker en de vanillesuiker met de mixer met gardes zacht, lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout en spatel het met de melk (2 el van de melk achterhouden voor het donkere beslag) door het eimengsel.

  3. Neem de helft van het beslag uit de kom en roer er het cacaopoeder en de achtergehouden melk erdoor.

  4. Schep een halve soeplepel van het donkere beslag in de vorm. Schep daarop een soeplepel licht beslag en vervolgens telkens afwisselend donker en licht beslag in de vorm scheppen. Beweeg als alle beslag is opgebruikt de vorm heen en weer zodat het oppervlakte mooi glad wordt.

  5. Bak de zebracake op de onderste richel van de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken, deze moet er droog uitkomen. Als dit niet het geval is, verleng de oventijd dan met 5 minuten en controleer nogmaals.

  6. Laat de cake 15 minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de rand van de vorm. Laat de cake vervolgens op een taartrooster helemaal afkoelen.

  7. Verwarm de chocolade met de room op een laag vuur en laat de chocolade al roerende smelten. Schenk de chocoladeglazuur over de taart en laat het glazuur iets opstijven zodat de snoepjes goed blijven plakken. Garneer de taart met de gekleurde chocoladesnoepjes. Snijd een punt uit de taart en leg het aan tegenoverliggende zijde als staart en garneer die ook met snoepjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!