Taartje met zomerfruit

Taartje met zomerfruit

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Taartje met zomerfruit

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 280 g (+ extra)
    • 95 g
    • zout
    • 1 ei
    • 2 eidooiers
    • 250 ml
    • 1 mango
    • 0.5 ananas
    • 1 abrikoos
    • 1 pitahaya
    • 2 takjes witte aalbessen
    • 20 g pistaches
    • 150 g margarine (+ extra)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  2. Meng 250 g bloem met 60 g suiker en het zout. Doe er de margarine in stukjes bij en wrijf tussen de handen tot een kruimelige massa. Kneed het ei door het deeg en vorm er een bal van. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat dit 1 uur in de koelkast rusten.

  3. Klop de eidooiers met 35 g suiker witschuimig. Roer er 30 g bloem door. Breng de melk aan de kook en schenk dit al roerend bij het mengsel. Doe dan alles weer in de pan en laat op het vuur al roerend indikken. Laat afkoelen.

  4. Beboter de taartvorm. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er de vorm mee. Bedek de vorm met bakpapier en bakbonen. Zet 18 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen.

  5. Schil of spoel het fruit en snijd in stukjes.

  6. Hak de pistachenoten. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem. Beleg met het fruit en werk af met de pistaches.