Tagliatelle caprese-style

Tagliatelle caprese-style

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Tagliatelle caprese-style

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g tomaten
    • 4 varkensoesters (of kalfsoesters)
    • 300 g tagliatelle
    • 5 el olijfolie
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
    • 2 bollen (à 125 gr) mozzarella (in blokjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Meng de tomaat met de mozzarella, de knoflook, de basilicum en 3 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de varkens- of kalfsoesters met zout en peper en bak het vlees in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen gaar of rosé.

  5. Giet de tagliatelle af. Doe de pasta terug in de pan en schep er het tomaten-olijfoliemengsel door.
  6. Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden. Leg er een varkens- of kalfsoester bij.