Ta­gli­a­tel­le met dop­erw­ten­saus en Par­ma­ham

Ta­gli­a­tel­le met dop­erw­ten­saus en Par­ma­ham

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Ta­gli­a­tel­le met dop­erw­ten­saus en Par­ma­ham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 125 ml
    • 1 ui
    • 300 g parmaham
    • 450 g doperwten
    • 1 el Bertolli olijfolie
    • groentebouillontablet
    • 1 bak verse tagliatelle
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui glazig in de olie. 

  2. Houd een derde van de doperwten apart, bak de rest 1 minuut met de ui mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 150 ml heet water toe. Kook de doperwten in 4-5 minuten gaar. 

  3. Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de achtergehouden doperwten toe en verwarm de saus zachtjes tot de erwten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel de pasta over vier borden en leg de Parmaham er in rolletjes op.