Tagliatelle met kip en mozzarella

Tagliatelle met kip en mozzarella

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Tagliatelle met kip en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kipfilets
    • 300 g tagliatelle
    • 2 rode paprika's (in dunne reepjes gesneden)
    • 1 zoete ui (in dunne plakjes gesneden)
    • 2 teentjes (in dunne plakjes gesneden)
    • 100 ml
    • basilicum (een paar takjes)
    • 1 bol buffelmozzarella
    • 1 handje Parmezaanse kaas (geraspt)
    • olijfolie
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, ui en knoflook op niet te hoog vuur ca. 10 minuten. Schep regelmatig om. Alles moet gaar worden en licht karameliseren. Blus af met het tomatensap en voeg zout, peper en basilicum naar smaak toe.
  4. Gril ondertussen de kipfilets op de barbecue of in een grillpan in 5 minuten gaar. Keer regelmatig.
  5. Snijd de mozzarella in plakken. Leg plakjes mozzarella op een gegrilde kipfilet en leg de kip kort terug op de barbecue of in de grillpan zodat de mozzarella een beetje warm wordt.

  6. Meng de pasta met het paprikamengsel. Leg de kip erop en garneer met de overgebleven basilicum en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!