Tagliatelle met kip, honing, cherrytomaat en croutons

Tagliatelle met kip, honing, cherrytomaat en croutons

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tagliatelle met kip, honing, cherrytomaat en croutons

Ingrediënten voor 2 personen
    • 2 teentjes
    • 3 tl
    • 2 tl olijfolie
    • 1 tl tijm
    • 16 tomaten (cherrytomaatjes)
    • 1 tl chilivlokken
    • 1 snufje peper en zout
    • 2 kipfilets
    • 250 g
    • 1 citroen (in schijfjes)
  • Voor de croutons

    • 1 tl peterselie
    • 1 tl tijm
    • 1 teentje knoflook
    • 1 scheutje olijfolie
    • 3 sneetjes brood
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.

  2. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes. Plaats samen op een ovenplaat met bakpapier.

  3. Mix de honing, olijfolie, tijm, chilivlokken, zout en peper tot een sausje.
  4. Druppel het sausje over de tomaten en bak 30 minuten, tot ze halfgedroogd zijn.

  5. Snijd de kipfilets doormidden en vul ze op met wat kruiden en olijfolie. Leg er een schijfje citroen bovenop. Pak het met een touwtje in als een cadeautje, zodat alles mooi bij elkaar blijft. Plaats in de oven op 180 graden en laat een kwartiertje garen.

  6. Kook intussen de pasta beetgaar.
  7. Bak in een pannetje de stukjes brood in hete olijfolie. Voeg de peterselie, tijm en knoflook toe. Blijf roeren tot ze goudbruin zijn.

  8. Meng de croutons met de pasta en serveer het met de kip en cherrytomaatjes.