Tagliatelle met pesto en Parmezaan

Tagliatelle met pesto en Parmezaan

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Tagliatelle met pesto en Parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 12 pijnboompitten
    • 50 g Parmezaanse kaas
    • 1 handje basilicumblaadjes
    • peper en zout
    • 6 el (olijf)olie
    • 1 teen knoflook
    • 400 g tagliatella
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

  2. Meng de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en het teentje knoflook in de keukenmachine tot kleine kruimels. Voeg de basilicumblaadjes, peper, zout en olijfolie toe en mix alle ingrediënten goed door elkaar met een staafmixer of keukenmachine totdat je een gladde pesto krijgt.

  3. Kook de tagliatelle in een ruime pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang wat kookvocht op in een bakje.

  4. Roer de verse pesto er meteen door. Mocht je de pesto te droog vinden, roer er dan nog wat kookvocht door. Maak af met wat basilicumblaadjes en wat extra geraspte parmezaan. Serveer direct.

  5. Aantal kcal: 550 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!