Tagliatelle met scampi

Tagliatelle met scampi

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Tagliatelle met scampi

Ingrediënten voor 4 personen
    • 2 gedroogde chilipepers
    • 2 teentjes (fijngehakt)
    • 400 g grote garnalen (ongepeld)
    • 200 ml witte wijn
    • 2 el
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 500 g (tagliatelle)
    • 1 citroen (uitgeperst)
    • 50 g rucola
    • olijfolie
    • olijfolie extra vierge
    • grof zeezout
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

  1. Verkruimel de pepers. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de pepers 1 minuut met de knoflook.

  2.  Voeg de garnalen toe en bak ze 1 minuut mee. Blus af met de wijn en roer de tapenade en cherrytomaatjes erdoor. Laat enkele minuten zachtjes stoven.

  3. Kook de pasta beetgaar in water met grof zeezout. Giet af en meng met de garnalensaus en eventueel een lepel kookvocht. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. 

  4. Garneer met de rucola en besprenkel met wat olijfolie extra vierge.

Misschien vind je dit ook wel lekker!