Tagliatelle met verse tomatensaus

Tagliatelle met verse tomatensaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tagliatelle met verse tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 pakken verse tagliatelle (500 gram totaal)
    • 1 pak Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 6 romatomaten (ontveld)
    • Croma Bakken en Braden
    • basilicum (verse)
    • 1 bakje (a 200 g) crème fraîche
    • 4 rundersaucijzen
    • 1 el bruine basterdsuiker
    • 2 tenen knoflook
    • 2 sjalotten
    • 2 blikjes tomatenpuree (140 gram)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak met een mes een kruis bovenop de Romatomaten. Giet kokend water over de tomaten en wacht tot het vel er vanaf rolt.

  2. Laat wat koud water over de tomaten stromen en haal vervolgens de velletjes van de tomaten af. Snijd de tomaten in stukjes.

  3. Fruit in een wokpan de ui en knoflook (met olie of boter). Als deze goed glazig zijn voeg je de tomatenstukjes toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en een scheutje water.

  4. Laat het even pruttelen en doe het vervolgens in een kom waarin je het fijn kan maken met een staafmixer (hierdoor krijg je mooie saus). Het kan uiteraard ook zonder staafmixer; dan heb je een wat grovere saus.

  5. Voeg vervolgens de crème fraîche toe.
  6. Ontdoe ondertussen (als de saus pruttelt) voorzichtig de rundersaucijzen van hun velletje (er zit altijd een dun velletje omheen, dit haal je eraf).

  7. Pluk met je vingers de saucijzen in kleine stukjes (soort balletjes) en bak deze in boter of olie gaar.
  8. Kook de Tagliatelle volgens de verpakking.
  9. Voeg de saucijsballetjes en de beetgare tagliatelle als laatste bij de saus en schep het door elkaar. Garneer met verse basilicum en kaas naar smaak.
  10. Aantal kcal: 565 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!