Tajine van konijn met groene kooltabouleh

Tajine van konijn met groene kooltabouleh

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Duur

Tajine van konijn met groene kooltabouleh

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el gehakte koriander
    • 2 el gehakte munt
    • margarine
    • 2 el gehakte peterselie
    • 50 g gedroogde kikkererwten uitgelekt (gekookt of 1 blikje kikkererwten)
    • komkommer, in kleine stukjes gesneden
    • 200 g groene kool, fijn gesneden
    • 260 ml groentebouillon (Knorr)
    • 200 g volkoren couscous
    • olijfolie
    • 1 citroen, in partjes gesneden
    • 5 cm gember, geschild en fijn gesneden
    • 3 teentjes knoflook
    • zwarte peper en grof zout
    • 1 tl kurkuma
    • 1 tl komijnpoeder
    • 100 ml
    • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
    • 1 glas droge witte wijn
    • 4 konijnenbouten of 1 heel konijn in stukken
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Bak de konijnenbouten in een tajine in een beetje olijfolie en margarine goudbruin. Kruid het vlees met komijn, kurkuma, peper en zout. 

  3. Blus de konijn af met de witte wijn en laat de alcohol kort verdampen.

  4. Voeg vervolgens de tomaten, de bouillon, de teentjes knoflook, de gember en de citroen toe. Zet de deksel op de schaal van de tajine en laat het geheel ongeveer 1 uur in de oven sudderen. Het vlees moet gemakkelijk van het bot loskomen.

  5. Maak ondertussen de tabouleh. Laat hiervoor de couscous 10 minuten wellen in de groentebouillon.

  6. Stoom de groene kool beetgaar en laat dit goed uitlekken.

  7. Roer de couscous los met een vork en schep dit door de groenten.

  8. Besprenkel de couscous met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper, zout en de vers gehakte kruiden.