Tarbot in champagnesaus

Tarbot in champagnesaus

Mag even duren Iets moeilijker Duur

Tarbot in champagnesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 dl
    • snufje peper en zout
    • 1 raap
    • 1 prei
    • 210 g Becel Gold margarine
    • 1 fles champagne
    • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 3 sjalotten
    • 2 wortels
    • 2 courgettes
    • 4 tarbotfilets
    • 50 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. 

  2. Schil en schrap de wortelen. Snijd de prei en courgette in fijne reepjes. Snipper de sjalotten.

  3. Stoom de wortel en raap 7 minuten. Doe er de rest van de groenten bij. Stoom nog 5 minuten.

  4. Meng het paneermeel met de kaas en 50 g margarine. Kruid met peper. 

  5. Beboter een ovenschaal en leg er de tarbotfilets in. Kruid met peper en zout. Overgiet de vis met de champagne. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Gaar de vis 5 à 10 minuten in de oven. Haal de vis uit de oven.

  6. Vang de champagne op. Bestrijk de vis met het paneermeelmengsel en bak de tarbotfilets goudbruin onder de grill.

  7. Roerbak de sjalotten 2 minuten in wat margarine. Blus af met de champagne. Laat het vocht tot de helft inkoken.

  8. Voeg er de room aan toe en laat opnieuw inkoken. Zeef de saus. Klop er de rest van de margarine in blokjes door. Lepel de champagnesaus in de borden.

  9. Leg de tarbot in het midden. Garneer met de groenten.
  10. Aantal kcal: 310 p.p.