Tarbot met crème van bloemkool

Tarbot met crème van bloemkool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tarbot met crème van bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g tarbotfilets
    • 1 bloemkool
    • 400 g gemengde bospaddenstoelen
    • 4 el (of japans broodkruim)
    • melk
    • 400 ml
    • 200 ml (+ wat extra)
    • nootmuskaat
    • peper
    • zout
    • 50 g margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze gaar in een mengsel van 50% melk, 50% water en een snufje zout. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en mix dit in de blender met 2 à 3 el room tot een crème. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Laat de visbouillon in een pannetje tot de helft inkoken. Voeg 200 ml room toe en laat de saus verder inkoken.

  3. Leg de tarbotfilets met de grijze kant naar boven op het werkvlak, kruid ze met peper en zout, vouw de filets dubbel met de gekruide kant naar binnen. Bak ze aan beide kanten krokant in wat margarine, zet het vuur zachter en bak nog even verder.

  4. Borstel de champignons droog schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignons krokant in wat margarine. Haal de vis uit de pan en strooi  vervolgens het broodkruim in de pan en bak het goudbruin en krokant.

  5. Klop de blokjes margarine één voor één door de vissaus, tot ze mooi gebonden is.

  6. Lepel wat bloemkoolcrème op het bord, schik de tarbot erbij en werk af met de saus, champignons en crumble.