Tarbot met Dugléré saus

Tarbot met Dugléré saus

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Tarbot met Dugléré saus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tarbotfilets
    • peper
    • zout
    • 2 sjalotten (voor de saus)
    • citroensap (voor de saus, sap van 1 citroen)
    • 2 el (voor de saus)
    • 150 ml (voor de saus)
    • 200 ml (voor de saus)
    • 300 g garnalen (voor de garnalenfond, ongepelde)
    • 2 takjes groene selders (voor de garnalenfond)
    • 1 sjalot (voor de garnalenfond)
    • 50 ml (voor de garnalenfond)
    • 20 ml
    • margarine
    • 25 g margarine (ongezouten) (voor de garnalenfond)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voor de fond: Pel de garnalen en zet koel weg. Bewaar de schalen en de koppen. Snijd de selderij en sjalot grof, stoof ze aan in de margarine. Voeg de schalen en koppen toe, blus af met de wijn. Vul aan met water tot alles net onderstaat. Laat 30 minuten op zacht vuur trekken.

  2. Voor de saus. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de champignons in blokjes. Stoof de sjalot aan in 50 g margarine en voeg de champignons toe. Blus af met een scheutje citroensap, 200 ml van de garnalenfond, de vermout en de witte wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg dan de room toe en laat opnieuw op zacht vuur inkoken en breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak de tarbotfilets aan beide kanten goudbruin in hete margarine. Kruid met peper en zout.

  4. Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes. Serveer de tarbot met de saus, strooi er de tomatenblokjes, garnalen en peterselie over.

Misschien vind je dit ook wel lekker!